Over ons

“Kijk mama, dat kindje lijkt op mij.”

In het boek, geschreven door Amy Scholten worden de twee hoofdpersonages Mayo en Ketchup gespeeld door Amy zelf (als kind) en door haar oudste zoon Kayen. Ketchup is een mix van Surinaams, Antilliaans en Indonesisch en Mayo is Nederlands. In het echte leven is Amy zelf een mix van Nederlands, Moluks en Indonesisch en is Kayen half Antilliaans, en een mix van wat Amy is. 

“Yes, eindelijk is mijn kinderboek uit en kan ik het afvinken van mijn bucketlist! Al jaren heb ik het er met veel mensen over gehad dat ik ooit een kinderboek wilde schrijven genaamd ‘De avonturen van Mayo & Ketchup” en nu is het er. Ik was altijd op zoek naar meer diversiteit in boeken die ik aan mijn kinderen kon voorlezen. Een weerspiegeling van hoe de wereld eruit ziet, multicultureel en dus gekleurd. Met dit boek, en er komen nog meer edities, hoop ik een steentje te kunnen bijdragen aan meer diversiteit in kinderboeken en dat elk kind kan zeggen: “Kijk mama, dat kindje lijkt op mij! Help je me om ervoor te zorgen dat elk kind van dit boek kan genieten?

Deel het dan op social media en vertel erbij waarom jij het belangrijk vindt dat elk kind dit boek kent en het zou nog toffer zijn natuurlijk, als je er ook eentje aanschaft voor je eigen kind, je neefje/nichtje of misschien wel gewoon voor jezelf.

Alvast bedankt voor je steun.”

Wilt u op de hoogte blijven, volg ons via Social Media en like onze pagina.

Liefs Amy
info@mayoenketchup.nl
0641512727